waarom bloggen zo leuk is

Hey allemaal! Ik heb nu mijn blog twee maanden. Pas twee maanden?! Voor mij voelt het meer als 2 jaar. Ik vind het super leuk om te doen. En heb zeker geen spijt dat ik ben begonnen. Want echt waar bloggen is leuk.

Volgers

Wat ik zelf echt heel leuk vind is dat ik zie dat mensen mijn berichten echt lezen en soms ook op reageren of likes geven. Het lijkt heel vanzelfsprekend maar toch vind ik het wel speciaal. Dus bedankt alle lieve lezers!

Vervelen

Als blogger hoef ik me nooit meer te vervelen. Ik ga gewoon een blogpost schrijven of foto’s maken, altijd wel wat te doen. Geen verveelsessie ‘s meer dus. Ook vroeg me vriendin een keer: ‘liever geen Whatsapp meer of nooit meer bloggen?’. Wow ik vond dit moeilijk om te antwoorden maar ik zou dan toch eerder gaan voor geen Whatsapp meer, ik kan bloggen echt niet meer missen!

Mijn eigendom

Ik vind het fijn om een stukje eigendom te hebben op het web. Dit is mijn site en ik zet er dingen op die ik leuk vind.

Reacties in het echt

Eerst was ik best wel bang om mijn blog online te gooien. Ik was gewoon bang voor negatieve reacties van kinderen uit mijn klas of vriendinnen. Uiteindelijk hoefde ik daar helemaal niet bang voor te zijn want iedereen reageert positief erop. Natuurlijk krijg ik wel eens een wat minder leuke uitspraak of een flauw grapje maar dat laat ik zitten. Dit soort mensen hou je toch wel.

SDC11322

Tips

  1. Doorzetten. Dit is echt mijn nummer 1 tip. Je moet alleen bloggen als je het echt leuk vind en er ook echt mee door wilt gaan. Je word toch niet in 1 klap bekend en krijgt ook niet meteen allemaal gratis spullen toegestuurd.
  2. Spelfouten. Ja.. raar dat ik dit zeg maar let op spelfouten, hoofdletters, alinea’s. Nu zal je wel in mijn eerste blogposten veel van dit soort fouten vinden maar daarvan heb ik wel geleerd. En geef ik deze tip ook zeker aan jullie door.
  3. Eigen site. Koop alsjeblieft niet gelijk het duurste pakket om een site/blog te maken. Je heb misschien wel meer opties maar straks vind je het niks en zit je vast aan dat dure pakket. Zelf ben ik ook gewoon voor het gratis pakket gegaan. En tot nu toe ben ik daar tevreden mee.
  4. Samenwerking. Zoals ik al zei verwacht niet gelijk dat je mailbox overstroom voor samenwerkingen en gratis spullen. En als het dan een keer gebeurt wees niet te snel met ja zeggen. Zorg ervoor dat het een site is waar jij iets mee hebt. Tenslotte word jouw blog gekoppeld aan die web shop. Ik heb ook niet gelijk ja gezegd hoe enthousiast ik ook was.
  5. Meningen. Laat je absoluut niet tegen houden door meningen van anderen. Ik heb ook wel eens negatieve reacties gehad maar zoals ik al zei: dat soort mensen blijf je houden. Laat je dus door niemand over praten en luister naar wat je zelf wilt!

Dit waren mijn tips en redenen waarom ik bloggen zo ontzettend leuk vind. Ik hoop dat sommige van jullie er iets aan hebben. Bedankt voor het lezen xx.

2 gedachten over “waarom bloggen zo leuk is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s