Open dag AMFI

Vandaag neem ik jullie mee naar zaterdag 7-11-2015. Afgelopen zaterdag ben ik naar Amsterdam geweest en heb een kijkje genomen bij de open dag van AMFI (Amsterdam Fashion Institute).

Ik zit nu nog in 4 HAVO maar naar een nieuwe school kijken kan geen kwaad! Zelf weet ik al heel lang dat ik iets creatiefs wil doen en dan het liefst iets met fashion. AMFI leek me dan ook een perfecte plek om even rond te neuzen.

hopakeetje

AMFI heeft drie verschillende opleidingen: Fashion & Management, voor de mensen die leiding in de fashionwereld willen geven, Fashion & Brands, mensen die kleding willen ontwerpen voor bepaalde merken, en Fashion & Design. Over fashion & Design wil ik jullie graag wat meer vertellen, dit is namelijk de studie die ik hier graag zou willen volgen. Design is vooral het ontwerpen van kleding. het verschil tussen Design en Brands is dat je bij Brands meer moet kijken naar het merk. Wat past er goed bij? Voor mij voelt het alsof je tussen de lijntjes moet blijven. Daarom zou ik voor Design kiezen, ik denk dat je bij design veel meer je eigen creaties kan maken. Dit is trouwens mijn eigen mening, dus doe vooral wat jij het leukst vindt!

amfi

Bij Design heb ik nog aan een student gevraagd wat er nou precies gaat gebeuren. Ze zei dat je in ieder geval niet bang hoeft te zijn dat je achterloopt of dat je nog niet precies weet wat jou stijl is. In het eerste jaar begin je helemaal blanco. En ga je ontdekken wat jou stijl is. Helaas word je hier niet zomaar aangenomen en moet je wel een opdracht maken en heb je een motivatiegesprek. Wat ik vaak hoorde is dat je een hele map met alle kunstwerken die je ooit heb gemaakt er in moet zitten. De student zei dat het niet moest. Wat je wel kan doen is een dummy of een notitieboekje kopen en wat mode magazines en alvast inspiratie opdoen en dingen opschrijven.

Bedankt voor het lezen!

3 gedachten over “Open dag AMFI

  1. Leuk artikel! Ik ben (al zeg ik het zelf) ook best creatief en vond het vroeger altijd leuk om in van die Topmodel boekjes hele outfits te creëren. Nu doe ik dat niet meer, maar ik vind mode nog steeds een leuk onderwerp om over te schrijven op mijn blog. Ik wil er denk ik geen opleiding mee doen, maar dat denk ik nu en ik zit in de eerste van het vwo. Wie weet hoe ik er over een paar jaar over denk!

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s