Review | Catrice Make Up Blending Sponge

Ja, de Catrice make-up blending sponge. Oftewel een dupe van de Beautyblender. Al heel lang was ik aan het twijfelen of ik de Beautyblender zal kopen, maar 20 euro voor een sponge vond ik net iets aan de prijzige kant. Gelukkig heb ik deze goedkopere variant gevonden.

Informatie

Deze blending sponge is gemaakt om foundation en concealer aan te brengen. Het zal een heel natuurlijk effect moeten geven. Ook moet het makkelijk aanbreng baar zijn. Ik heb nu zoon week deze sponge getest en ik ga er nu mijn mening over geven!

DSCN3572

Het aanbrengen

Voor het gebruiken maak ik de sponge nat en maak het daarna handdoek droog, dit helpt echt met aanbrengen het gaat veel makkelijker dan wanneer je de sponge niet nat maakt. Ik gebruik de onderkant van de sponge voor mijn foundation. Ik breng de foundation eerst met stipjes aan op me gezicht en ga er daarna met de sponge met deppende bewegingen overheen. Voor mijn concealer gebruik ik het puntje, met dat puntje kan ik goed overal bij.

Mijn mening

Ik moest wel wennen aan het aanbrengen met de sponge. De eerste twee dagen vond ik het lastig om aan te brengen maar als ik nu kijk vind ik het een hele fijn manier om met deze sponge mijn foundation en concealer aan te brengen. Dit komt omdat deze sponge een hele natuurlijke finish geeft. Je merkt zeker veel verschil tussen het aanbrengen met deze sponge of met een foundationkwast. De sponge brengt veel natuurlijker aan, wat ik heel fijn vindt. Ook hoor je vaak dat de sponge veel product opneemt, dit is ook wel zo maar het stoorde mij niet. Hij nam minder product op dan ik had gedacht. Het is en blijft een spons dus dat hij een klein beetje product opneemt is logisch.

DSCN3568

Uitslag

De voordelen van deze sponge zijn: Hij is budget, hij kost minder dan een kwart dan wat je voor de Beautyblender betaald. De sponge brengt natuurlijk aan, vooral voor jonge meiden is dit fijn. De sponge is klein en dus ook handig mee te nemen op reis.

De nadelen van deze sponge zijn: De vorm toch wel een beetje, ik snap niet waarom het verdunt is in het midden maarja. In het begin was het lastig aan te brengen dit kan ook komen omdat ik het nog niet goed doorhad of omdat het product nieuw was. Maar in het begin werkte het niet goed mee.

Het cijfer dat ik geef aan de sponge is een 7,5/10. Het is nu zeker een fijne sponge en ik gebruik hem ook elke dag met het aanbrengen van foundation en concealer. De Catrice make up blending sponge is een goede dupe voor mij.

Te koop bij Kruidvat voor €4,59

9 gedachten over “Review | Catrice Make Up Blending Sponge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s