Tips | Geld besparen op kleding

Hands up als je te veel geld uitgeeft aan kleding.. Dat dacht ik al, haha. Zelf ben ik ook schuldig en ken ik dit probleem. Inmiddels heb ik wel een paar handige tips waardoor je geld kunt besparen op kleding.

Ruim je kledingkast op

Dit is misschien al gelijk de meest helpende tip. Zorg dat je kast goed opgeruimd is, meestal liggen je favoriete kledingstukken voor in je kast en andere kledingstukken zitten verborgen in een hoekje. Wanneer je kledingkast goed overzichtelijk is, is de kans groot dat je nieuwe combinaties vindt. En nu je toch al nieuwe combinaties hebt gevonden, is nieuwe kleding toch overbodig ;).

Doelgericht

Wanneer je naar de stad gaat, ga dan met een doel. Koop wat je nodig hebt en niet een shirtje waarvan je er al 3 hebt,  haha. Natuurlijk is gewoon rondkijken gezellig en wanneer je dan iets leuks vindt is dat helemaal fijn, maar stel jezelf wel de vraag; ‘Heb ik dit echt nodig?’.

De basis

Zorg dat je alle basics in je kast hebt hangen. Dit gaat je onwijs helpen met combineren. Zo past een basic witte blouse bij bijna elke outfit in plaats van een roze. Zelf hou ik ook van basics maar ook van hele uitgesproken kleding, ik merk dan ook zelf dat ik de basics goed kan gebruiken bij echt combineren van apartere kledingitems. Met basics kun je heel makkelijk verschillende combinaties maken, daarbij zijn basic kledingitems vaak een stuk goedkoper. Gouden tip!

Vintage

Vintage (oftewel tweedehands) is totaal geaccepteerd. Meestal heb je hier ook zulke aparte dingen voor een prima prijs. Zelf heb ik nog nooit wat in een tweedehands winkel gekocht, maar als ik iets leuks zou zien voor een goeie prijs, zal ik het kopen. Daarbij herhaalt de mode zich. Wat vroeger ‘hip’ was zie je nu weer terug komen. Een prima manier dus om geld te besparen!

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben. Als iemand nog een goeie tip weet, laat het dan even achter in de reacties!

Liefs,

Geven jullie meer geld uit aan kleding of aan make-up?

 

4 gedachten over “Tips | Geld besparen op kleding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s