CITYTRIP | BUDAPEST 2017

Nog geen week geleden zat ik voor drie dagen in Budapest. Voor mijn examens ben ik samen met mijn moeder naar Budapest gevlogen om de stad even goed te gaan ontdekken. En wat was het een mooie stad!

De stad bestaat uit twee delen Buda en Pest. Tussen Buda en Pest ligt de rivier de Donau waarover ook de bekende kettingbrug is gebouwd. Daarnaast is het Parlement gebouw in Budapest erg mooi en staan er veel standbeelden. Langs de Donau gaat een ouderwets trammetje en zijn veel terrasjes.

Wat mij vooral is opgevallen is dat er veel herdenkingsplekken zijn voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de Hongaarse Opstand, heel indrukwekkend om te zien. Zo zijn er schoenen aan de Donau geplaatst wat staat voor de joden die op dat punt hun schoenen uit moesten doen en daarna werden neergeschoten en in de Donau werden gegooid. Wanneer je daar staat komt dat op eens heel dichtbij, heel indrukwekkend. Daarnaast is er ook een park in Budapest waar de Joodse slachtoffers worden herdacht. Tenslotte ben ik ook op het plein geweest waar de Hongaarse Opstand plaats vond. Persoonlijk vind ik dit verhaal erg interessant en vond het ook erg indrukwekkend om daar te zijn.

De foto’s zijn gemaakt met mijn nieuwe spiegelreflex, die ik vlak voor Budapest had aangeschaft :). Ik heb zoveel mogelijk vastgelegd op camera, om jullie de sfeer te laten proeven van deze mooie stad!

 

Zijn jullie ooit in Oost-Europa geweest?

Liefs,

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN

 

3 gedachten over “CITYTRIP | BUDAPEST 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s