How to get organized in 2018

Laten we het jaar meteen goed beginnen! In mijn eerste artikel van 2018 geef ik jullie tips om meer georganiseerd in het leven te staan. We moeten allemaal toegeven dat het soms toch fijner voelt als je een lijstje daadwerkelijk in een dag afwerkt dan in drie weken. And let’s be honest. Ik maak dit artikel ook als spiekbriefje voor mezelf want denk maar niet dat ik de beste ben in plannen.

1. Schrijf alles op

Deze tip helpt mij altijd heel erg. In mijn hoofd lijkt het altijd zoveel wat ik nog moet doen, waardoor het eigenlijk een grote chaos wordt. Waneer ik alles opschrijf op papier geeft dat mij een stuk meer rust, en lijkt het ook of het veel minder is dan ik had gedacht.

2. Beloon jezelf.

En dat hoeft niet persé iets duurs te zijn maar denk aan de kleine dingen zoals; ‘Als ik dit hoofdstuk af maakt, mag ik even gaan bloggen’. Of: ‘Wanneer ik klaar ben met leren, neem ik iets lekkers’. Door deze kleine dingen raak je toch meer gemotiveerd! En heb je je taak sneller af.

3. Vertel het aan zoveel mogelijk mensen.

Klinkt misschien een beetje raar, maar als jij bijvoorbeeld aan je ouders, je vriendinnen en je zus vertelt dat je bezig bent met een groot project met een deadline die steeds dichterbij komt, gaan zij je onbewust helpen. Hoe? Nou, wanneer zij er naar vragen! Zo wordt je er steeds aan herinnerd en ga je toch sneller beginnen.

4. Begin vroeg.

Probeer ook is een dag om 10 uur te beginnen met je taken inplaats van 2 uur ’s middags. De meeste mensen zijn productiever in de ochtend, en wat is lekkerder dan al om drie uur klaar zijn?! Brengt ongelofelijk veel rust in je hoofd en dan heb je nog tijd om iets te doen waar jij positieve energie uithaalt!

5. Koop geen dure notitieboekjes.

Oké ik geef toe ik ben hier zelf ook schuldig aan. Maar al die hippie planners en to do boekjes zijn leuk om naar te kijken maar gaan jou niet helpen met plannen of je taken. Natuurlijk zijn ze leuk om te krijgen, en ook te kopen! Denk alleen niet dat je op eens wel iets gaat doen wanneer je weer een nieuw notitieboekje koopt.

Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips! En heb jij nog een tip voor plannen of organiseren? Let me know in the comments!

Liefs,

2 gedachten over “How to get organized in 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s