CITYTRIP | Prague, Czech Republic

Kopenhagen?? Nee helemaal niet zelfs, we gingen naar Praag! Een week geleden (Maandag 21-05-18) mochten we eindelijk de kraskaart open krassen om achter onze bestemming te komen, en ta da daar stond Praag! Uiteindelijk was dit één van de mooiste en kleurrijkste steden waar ik ooit ben geweest. Natuurlijk had ik mijn camera mee om wat foto’s te schieten. Ook heb ik wat Travel tips voor Praag.

In elke hoek vind je wel gekleurde huisjes, hoe vrolijk! En ook super leuk om foto’s mee te maken, Haha. Vooral de gele huisjes trokken mijn aandacht.

Praag is voorzien van oude kerken en kastelen tot nieuwe abstracte gebouwen!

Qua eten heb ik de volgende tips voor jullie. Hier boven zie je een foto van een Trdelník, iets wat je echt moet eten als je in Praag bent! Het is een soort cake, maar dan harder? Ik weet echt niet hoe ik het moet uitleggen. Het is in ieder geval heel vullend maar ook erg lekker. Daarnaast wordt het gegeten met room, aardbeien, ijs enzovoort. Voor ontbijt/lunch is Marthy’s Kitchen een aanrader, hier heb ik de ‘French Toast’ gegeten, Yum! En qua avondeten heb ik twee favorieten namelijk The Tavern, voor de heerlijkste burgers ooit. Daarnaast is er een hele chille sfeer hier en aardige bediening. En voor mensen die graag vegan eten is Etnosvêt Bistro echt een aanrader (tip: neem de fried sushi!!!)

Één van de leukste toeristische attracties vond ik zelf de John Lennon Wall, eigenlijk gewoon 1 lange muur met allemaal positieve grafitti werken, van krabbels tot kleine kunstwerken.

Zoals je ziet was ik dol op de architectuur van Praag. Zelf ben ik er vier dagen geweest, wat eigenlijk net iets te lang was. In twee, drie dagen heb je echt wel alles gezien. Overigens was het wel gezellig zo’n extra dagje. Het OV is goed geregeld hier en de mensen zijn erg vriendelijk. Daarnaast is Praag nog steeds goed betaalbaar!

Ik ben helemaal verliefd geworden op Praag en hoop er nog eens terug te komen, zijn jullie ooit in Praag geweest en zo ja, wat was jullie hoogtepunt?

Liefs,

4 gedachten over “CITYTRIP | Prague, Czech Republic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s